Μεντιουμ και Εξιχνίαση Εγκλημάτων - Πανούτσος Κοσμάς

Εισαγωγή

Τα εγκλήματα εξιχνιάζονται από την Αστυνομία, μπορούν όμως να βοηθήσουν στο έργο αυτό και τα μεντιουμ; Σκοπός του σημερινού άρθρου, είναι να εντοπίσουμε τις περιπτώσεις όπου μεντιουμ έχουν αξιοποιήσει τις ψυχικές δυνάμεις τους, κυρίως την ενόραση, για την εξιχνίαση εγκλημάτων παγκοσμίως. Δεν θα μπορούσαμε φυσικά να παραλείψουμε την ελληνική περίπτωση της Ελένης Κικίδου, ενός από τα ισχυρότερα μεντιουμ στην Ελλάδα.

Τι είναι τα εγκλήματα;

Εγκλήματα, κατά τον ορισμού του Ποινικού Κώδικα, είναι άδικες πράξεις που καταλογίζονται στο δράστη της και τιμωρούνται σύμφωνα με το νόμο.

Ενώ, τα εγκλήματα που τιμωρούνται με ποινή κάθειρξης τουλάχιστον πέντε ετών, ονομάζονται κακουργήματα.

Για να καταδικαστεί κάποιος για κακούργημα, πρέπει να έχει τελέσει την πράξη με δόλο, υποκινούμενος από κάποιον σκοπό.

Εγκλήματα και Στατιστικά

 Με 52 δολοφονίες ανά 100.000 κατοίκους, το Ελ Σαλβαδόρ είχε τις περισσότερες δολοφονίες ανά 100.000 κατοίκους παγκοσμίως το 2018.

Οι δεύτερες περισσότερες περιπτώσεις δολοφονίας εμφανίστηκαν στην Τζαμάικα εκείνο το έτος, ακολουθούμενες από το Λεσόθο και την Αγκόλα.

Τα συχνότερα θύματα τέτοιων εγκλημάτων είναι οι γυναίκες, καθώς κατά μέσο όρο, 137 γυναίκες ανά τον κόσμο δολοφονούνται καθημερινά από τον σύντροφό τους ή από κάποιον συγγενή τους.

Εγκλήματα στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα καταγράφεται κατά μέσο όρο μια δολοφονία κάθε τέσσερις μέρες.

Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη καταγραφή εμφανίζεται κατά το έτος 2013 με 364 εγκλήματα ανθρωποκτονίας ή απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Τα ποσοστά των ηλικιών των δραστών συγκεντρώνονται, σχεδόν εξ ολοκλήρου στις ώριμες ηλικιακές κατηγορίες άνω των 30 ετών και μέχρι 59 ετών.

Σχετικά με το φύλο, τα εγκλήματα φαίνεται να είναι ανδροκρατούμενα, αλλά ο αριθμός τον γυναικών δραστών παρουσιάζει αύξηση.

Μεντιουμ και εγκλήματα

Τι είναι το μεντιουμ;

Μεντιουμ, ονομάζεται το άτομο που διαθέτει ισχυρές ψυχικές δυνάμεις, όπως είναι η ενόραση, η τηλεπάθεια και η τηλεκίνηση.

Ένα διάμεσο μεντιουμ, μέσα από την εμπειρία, την γνώση, αλλά φυσικά και τις ισχυρές ψυχικές δυνάμεις του, μπορεί να βοηθήσει όποιο άτομο το έχει ανάγκη.

Το ισχυρότερο ίσως εργαλείο ενός μεντιουμ, είναι η εξωαισθητηριακή του αντίληψη, η οποία αφορά τις ψυχικές δυνάμεις.

Εγκλήματα: Εξιχνίαση από μεντιουμ παγκοσμίως

Rosemarie Kerr

Στις 9 Ιουνίου 1987, ο Andre Daigle από την Νέα Ορλεάνη εξαφανίστηκε.

Τότε η αδερφή του, ζήτησε την βοήθεια του διάμεσου μεντιουμ, Rosemarie Kerr.

Η Kerr, όχι μόνο αισθάνθηκε με την υψηλή της ενόραση, ότι ο Daigle ήταν νεκρός, αλλά βοήθησε και την αστυνομία να ανακαλύψει το σώμα του άτυχου άντρα.

Η Kerr ήταν το πρώτο μεντιουμ που τοποθετήθηκε ως μάρτυρας σε δίκη δολοφονίας.

Greta Alexander

Το 1983 στο Ιλινόις, η αστυνομία της περιοχής ευχαρίστησε δημοσίως το μεντιουμ Greta Alexander.

Το μεντιουμ, είχε βοηθήσει τις τοπικές αρχές, με βοηθό τις ψυχικές δυνάμεις της, να εντοπίσουν το σώμα της Mary Cousset, αλλά και τον δολοφόνο της.

Diane Lazarus

Η Diane Lazarus, διάμεσο μεντιουμ από το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει βοηθήσει πολλές φορές την αστυνομία να εξιχνιάσει εγκλήματα.

Η πρώτη υπόθεση που της ανατέθηκε, ήταν το 2000 στο Swansea. Εκεί, η αστυνομία της ζήτησε συμβουλές για την εξαφάνιση ενός άντρα.

Η Lazarus, χρησιμοποιώντας τις ψυχικές δυνάμεις της, είδε σαν ενόραση, τον άντρα νεκρό στο αυτοκίνητο του, έτσι όπως και είχε γίνει.

Dorothy Alisson

H Dorothy Alisson, αποτελεί ένα τρανταχτό παράδειγμα διάμεσου μεντιουμ, το οποίο βρέθηκε στην υπηρεσία της αστυνομίας για πάνω από 30 χρόνια.

Η Alisson εξιχνιάζει κυρίως εγκλήματα που αφορούσαν εξαφανίσεις παιδιών, ενώ μέσα από την ενόραση, είχε προβλέψει και τον θάνατό της.

Υπάρχουν μεντιουμ που εξιχνιάζουν εγκλήματα στην Ελλάδα;

Το διασημότερο μεντιουμ που βοήθησε αφιλοκερδώς την ελληνική αστυνομία να εξιχνιάσει τουλάχιστον δύο εγκλήματα, ήταν η Ελένη Κικίδου.

Αν και η ίδια δεν επιθυμούσε τον όρο μεντιουμ, οι ψυχικές δυνάμεις της ήταν αδιαμφισβήτητες και αυτό το αποδεικνύουν όλες οι πηγές της εποχής.Μεντιουμ και Εξιχνίαση Εγκλημάτων

 Κικίδου: Ένα από τα πιο διάσημα μεντιουμ της Ελλάδας

Η Ελένη Κικίδου, γεννήθηκε το 1925 στο χωριό Αμπελάκια στην Εύβοια, και έφυγε από την ζωή στις 9 Σεπτεμβρίου 2006.

Από πολύ μικρή ηλικία, οι ψυχικές δυνάμεις της ήταν πολύ έντονες.

Συγκεκριμένα, σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, είχε υποδείξει το μέρος όπου είχε πέσει ένα μικρό αγόρι που είχε χαθεί.

Το μέρος που είχε υποδείξει ήταν ένα πηγάδι, όπου το μικρό αγόρι είχε πέσει, αλλά χάρη στη βοήθειά της, σώθηκε. αρχη

Η πορεία της Ελένης Κικίδου

Την δεκαετία του 30, σε ηλικία 7 ετών η κ. Κικίδου γνώρισε τον Άγγελο Τανάγρα, ιδρυτή της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών και έγινε η μικρότερη του μαθήτρια.

Οι ψυχικές δυνάμεις της ήταν τόσο ανεπτυγμένες, ώστε βοήθησε καθοριστικά τουλάχιστον δύο φορές την Ελληνική Αστυνομία, να εξιχνιάσει εγκλήματα  που είχαν συνταράξει το πανελλήνιο.

Η πρόβλεψη της Ελένης Κικίδου

Η Ελένη Κικίδου, ήταν διάσημη και για τις προβλέψεις της.

Χαρακτηριστικά, σε ένα δείπνο, με καλεσμένους πολιτικούς, η Ελένη Κικίδου  σηκώθηκε από το τραπέζι και φώναξε: «Αυτήν την ώρα σκοτώνουν τον Κένεντυ».

Στην Ελλάδα η είδηση έφτασε το επόμενο πρωί.

Σύμφωνα με την βιογράφο της, είχε ακόμα προβλέψει και την περιβαλλοντική  κρίση και για αυτό ασχολιόταν με τις βιολογικές καλλιέργειες.

Είχα την τιμή να την γνωρίσω προσωπικά και να έχουμε συζητήσεις αναφορικά με την μεταφυσική και τις ψυχικές δυνάμεις. Παρακάτω σας παραθέτω απόσπασμα από εκπομπή της Νατάσσας Ράγιου που συνυπήρξαμε τηλεοπτικά με την κ. Κικίδου.

Ο δράκος της Βουλιαγμένης

Στις 5 Αυγούστου 1953, στη Βουλιαγμένη, δολοφονήθηκε ο Θοδωρής Δέγλερης, ενώ η Σοφία Μαναβάκη, φίλη του θύματος, έπεσε θύμα κλοπής και τραυματίστηκε.

Η αστυνομία εντόπισε το όπλο του δράστη και μερικά κλοπιμαία, αλλά ο δράστης, ο οποίος ονομάστηκε δράκος της Βουλιαγμένης, δεν μπορούσε να εντοπιστεί.

Τότε ζητήθηκε η βοήθεια του διάμεσου μεντιουμ Ελένης Κικίδου, η οποία με σύμμαχο την ενόραση, περιέγραψε την σκηνή του εγκλήματος και υπέδειξε τα χαρακτηριστικά του δολοφόνου.

 Στις 2 Σεπτεμβρίου, ο δράκος της Βουλιαγμένης συνελήφθη, ομολόγησε για τα εγκλήματά του και καταδικάστηκε σε θάνατο.

Το έγκλημα στον Κολωνό

Το 1957 η αστυνομία χρειάστηκε ξανά την βοήθεια της Ελένης Κικίδου.

Το θύμα, Δημήτρης Πέπες είχε δεχθεί από τον δράστη 19 μαχαιριές και η πόρτα του διαμερίσματος δεν είχε κανένα ίχνος παραβίασης.

Το μεντιουμ, μετά από μια επίσκεψη στον τόπο του εγκλήματος, υπέδειξε επιτυχώς τα χαρακτηριστικά του δολοφόνου και τον τρόπο που έκανε το έγκλημα.

Μετά από 10 ημέρες, η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη του οικοδόμου Χατζηχρήστου, τον οποίο είχε γνωρίσει λίγο καιρό πριν το θύμα.

Ο δράστης, μετά την ομολογία του, καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε στην Αίγινα.

Με ποιο τρόπο τα μεντιουμ εξιχνιάζουν εγκλήματα;

Τα μεντιουμ μπορούν να βοηθήσουν τις αρχές να εξιχνιάσουν εγκλήματα, μέσα από τις έντονες ψυχικές δυνάμεις τους.
Η  ενόραση συγκεκριμένα, είναι μια από τις βασικές ψυχικές δυνάμεις που θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση κατά την διάρκεια της εξιχνίασης.

Ένα μεντιουμ βέβαια θα πρέπει να έχει μεγάλη αυτοσυγκέντρωση για να εξιχνιάσει κάποιο έγκλημα, αλλά και ήθος για να χρησιμοποιήσει για καλό σκοπό τις ψυχικές δυνάμεις του.

Τι ονομάζουμε ψυχικές δυνάμεις;

Οι βασικότερες ψυχικές δυνάμεις που διαθέτει ένα μεντιουμ είναι η διαίσθηση, η ενόραση, η διόραση, η τηλεπάθεια, η ψυχομετρία και η δύναμη της υποβολής.

Με τις ψυχικές δυνάμεις προσπαθεί να βοηθήσει το άτομο να εξελιχθεί και να βρει την ευτυχία που κρύβεται μέσα του.

Οι ψυχικές δυνάμεις συνδέονται άμεσα με την έκτη αίσθηση ή αλλιώς εξωαισθητηριακή αντίληψη.

Τι είναι η ενόραση;

Η ενόραση είναι μια από τις πιο σημαντικές ψυχικές δυνάμεις για ένα μεντιουμ.

Είναι η αντίληψη ενός απομακρυσμένου γεγονότος χωρίς την χρήση των πέντε βασικών αισθήσεων.

Η ενόραση, εμφανίζεται κατά κύριο λόγο με την μορφή έντονων, εικόνων που επαναλαμβάνονται σε μικρό χρονικό διάστημα.

Μπορούν όλα τα μεντιουμ να εξιχνιάσουν εγκλήματα;

Για να μπορέσει ένα διάμεσο μεντιουμ να εξιχνιάσει εγκλήματα θα πρέπει να έχει μεγάλη εμπειρία.

Η ενόραση θα πρέπει να είναι μια από τις πιο ισχυρές του ψυχικές δυνάμεις του, ενώ θα πρέπει να αναφέρει ακριβώς αυτό που βλέπει μέσα από την ενόραση, με κάθε ειλικρίνεια και λεπτομέρεια στην αστυνομία.

Μεντιουμ, εγκλήματα και κυβερνητικά προγράμματα

Είναι τόσες οι φορές που η αστυνομία έχει επωφεληθεί από κάποιο μεντιουμ, που αρκετές κυβερνήσεις έχουν διεξάγει προγράμματα για να μπορέσουν να τα εντάξουν στο σώμα.

Τα κυβερνητικά αυτά προγράμματα-πειράματα πραγματοποιήθηκαν κυρίως στις ΗΠΑ, όπως για παράδειγμα το Stargate Project της CIA.

Σκοπό τους ήταν να ελέγξουν εάν οι ψυχικές δυνάμεις των μεντιουμ, μπορούν να τεθούν ως εργαλεία εξιχνιάσεων και κατασκοπείας.

Συμπέρασμα

Στο σημερινό άρθρο, εξετάσαμε τις περιπτώσεις όπου εγκλήματα, εξαφανίσεις και δύσκολες υποθέσεις εξιχνιάστηκαν από μεντιουμ.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε πως ένα μεντιουμ, εκτός από ισχυρές ψυχικές δυνάμεις, θα πρέπει να διαθέτει ήθος και εμπειρία για να εκτελέσει ένα τέτοιο έργο.

Όπως επιβεβαιώνουν και οι έντυπες πηγές, τα μεντιουμ μπορούν να βοηθήσουν τις αρχές για το κοινό καλό, όπως ακριβώς η πιο γνωστή περίπτωση, αυτή της Ελένης Κικίδου.

Ο Κοσμάς Πανούτσος θεωρείται ένα από τα πιο αναγνωρισμένα Μέντιουμ με μακρόχρονη πορεία, στη διάρκεια της οποίας έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους να βρουν λύσεις στις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ