“MAX”: Συνέντευξη: Το Ελληνικό Κληρονομικό Χάρισμα - Πανούτσος Κοσμάς

Συνέντευξη Κοσμά Πανούτσου στον Ισίδωρο Κολώτα

Τον συναντήσαμε: Στο αποστειρωμένο, νοσοκομειακό γραφείο του στην Αγ. Παρασκευή. Παίρνει το τηλέφωνο και πληροφορείται τα τελευταία νέα του Χρηματιστηρίου. Στον τοίχο, διπλώματα πολλά, αποκόμματα εφημερίδων με συνεντεύξεις του διάσημου μέντιουμ και πατέρα του Κοσμά, Πάνου Πανούτσου, και τη σχέση του με τους John Lennon και Yoko Ono. Ένας από τους τίτλους λέει : «διάβασα την ψυχή του John Lennon». Στα ράφια, μια καταπληκτική συλλογή από κρυστάλλους σε σχήμα οβελίσκων που θα τη ζήλευε ακόμα και ο Οβελίξ ο μενιροποιός.

«Γεννήθηκα την εικοστή ενάτη μέρα του Δεκέμβρη του 1953. Είμαι 44 χρόνων, Αιγόκερως με ωροσκόπο Ταύρο και είμαι μοναχοπαίδι. Ο πατέρας μου ήταν ο αείμνηστος Πάνος Πανούτσος ή λατινιστί P. Panoutsos, ο οποίος υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα μέντιουμ της Ελλάδας και της Ευρώπης, πελάτης του μάλιστα ήταν και ο John Lennon. Εκείνος διαπίστωσε, όταν ήμουνα 15 χρονών, ότι διαθέτω τηλεπαθητικές ικανότητες, με κάποια τεστ και με τη βοήθεια κάποιων συναδέλφων του από το εξωτερικό.

Ανέπτυξα λοιπόν την τηλεπάθεια. Με τη βοήθεια του Γαλλικού Κέντρου Ψυχικών ερευνών και κάποιων Ελλήνων στο Παρίσι που διέπρεπαν – όπως του Αλέξανδρου Ιόλα, του μεγάλου γκαλερίστα έργων μοντέρνας Τέχνης ξεκίνησα να εργάζομαι. Βασικά με Γάλλους πελάτες αλλά και από την υπόλοιπη Ευρώπη όπως και Αμερικάνους. Το καλοκαίρι δούλευα στη Γαλλική Ριβιέρα, ήταν ωραίοι ξένοιαστοι καιροί τότε. Ωριμάζοντας επέστρεψα στην Ελλάδα, όπου και εργάζομαι τα τελευταία 10 χρόνια. Ειδικότητά μου είναι οι ανθρώπινες σχέσεις , δηλαδή κάθε άνθρωπος που έρχεται σε μένα μπορεί να έχει ένα πρόβλημα υπαρξιακό ή κάτι σε σχέση με τη γυναίκα του ή ακόμη επαγγελματικό που δεν του πηγαίνουν καλά. Σε γενικές γραμμές μπορεί να ενδιαφέρεται για το παρόν αλλά και για το μέλλον. Κάνω μια διάγνωση στην αρχή τηλεπαθητικά για να βρω τι εμποδίζει τον άνθρωπο να προχωρήσει. Ο άνθρωπος παίζει τον πρώτο ρόλο. Μπορεί να έχεις χρήμα και δόξα ,αλλά ,όταν δεν έχεις καλές σχέσεις, είσαι καταδικασμένος. Πάρτε για παράδειγμα τη Χριστίνα την Ωνάση. Είναι οι ουσιαστικές οι σχέσεις που μας κρατάνε στις δύσκολες στιγμές της ζωής μας.

Δουλειά μου είναι, λοιπόν να βοηθήσω τον πελάτη μου να «απεξαρτηθεί» από την εξάρτηση που έχει. Οι εξαρτήσεις της σημερινής ζωής δεν είναι μόνο τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, που είναι χημικές εξαρτήσεις. Εξάρτηση μπορεί να είναι το παιδί σου, η γυναίκα σου, η δουλειά σου. Πρέπει ο καθένας να μπορεί να πατήσει στα πόδια του έτσι ώστε να συνεχίσει τη ζωή του.

Αν λοιπόν ο σύντροφος έχει νιώσει κάποια συναισθήματα για τον πελάτη μου, μπορώ να μπω τηλεπαθητικά στο υποσυνείδητό του , εάν φυσικά αυτό που μου ζητάει είναι ηθικό, και να παρέμβω έτσι ώστε να αφαιρέσω όλα τα εμπόδια και να μπούνε νέα θεμέλια στη σχέση. Μια επανασύνδεση η οποία θα κινηθεί μέσα στα πλαίσια της αξιοπρέπειας. Για να γίνει αυτό, όμως, πρέπει να ξεκαθαριστούν όλα τα απωθημένα που δημιουργήθηκαν από πριν, πρέπει δηλαδή να επέλθει η αρμονία και η επικοινωνία στη σχέση.

Βέβαια δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι. Πρέπει να μπεις στην ψυχή του πελάτη, να νιώσεις το πρόβλημα του και να τον στηρίξεις. Όλα αυτά δεν είναι μαγείες και βλακείες. Τα ΜΜΕ έχουν μεγάλη ευθύνη. Με χίλιες δυο κακές εκπομπές, ακόμη και δωροδοκημένες, μιλάνε για διάβολο και μαγεία και τρομάζουν τον κόσμο. Για όνομα του Θεού, ο άνθρωπος έχει βγει από το μεσαίωνα, έχει πάει στο φεγγάρι κι εμείς ακόμη εκεί».

Αφιέρωμα «Το Ελληνικό Κληρονομικό Χάρισμα»
περιοδικό ΜΑΧ Ιούλιος 1997

Ο Κοσμάς Πανούτσος θεωρείται ένα από τα πιο αναγνωρισμένα Μέντιουμ με μακρόχρονη πορεία, στη διάρκεια της οποίας έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους να βρουν λύσεις στις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ